Državna tajnica na dodjeli nagrade „Poslodavac godine za osobe s invaliditetom“

Državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava Majda Burić sudjelovat će, u utorak 21. svibnja u 11:30 sati u Hotelu Westin, dvorana Panorama (17. kat), na svečanoj dodjeli nagrade „Poslodavac godine za osobe s invaliditetom“ za 2018. godinu.
Pozdravni govor održat će ravnateljica Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Damira Benc, a najboljim poslodavcima uručit će se plaketa i autorsko djelo Antonia Rendulića, studenta s invaliditetom Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Nagradu „Poslodavac godine za osobe s invaliditetom“ dodjeljuje Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Hrvatskom udrugom poslodavaca, Institutom za razvoj tržišta rada, Portalom Moj Posao i SOIH-om – Zajednicom saveza osoba s invaliditetom Hrvatske.

Cilj projekta i nagrade je podići svijest o važnosti integracije osoba s invaliditetom na tržište rada, isticanje poslodavca s pozitivnim praksama i iskustvima u zapošljavanju osoba s invaliditetom kako bi se promoviralo, unaprijedilo i potaknulo dodatno zapošljavanje osoba s invaliditetom i njihovo ravnopravno sudjelovanje u svijetu rada. Ovogodišnju provedbu projekta podržava UN-ova inicijativa za održivi razvoj „Global Compact“, inicijativa za održivi razvoj i odgovorno poslovanje u svijetu koja okuplja više od 1.300 članova u više od 85 zemalja.  

Najave