Ministar Pavić na predstavljanju poziva „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I“

Ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić predstavit će novi Poziv Europskog socijalnog fonda za dostavu projektnih prijedloga „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I“ ukupne vrijednosti 100.010.000,00 kuna.

Predstavljanje Poziva održat će se u srijedu 29. svibnja u prostorijama HUB-a 385 u Petračićevoj ulici, s početkom u 10 sati.

Uz ministra Pavića pozdravne će govore održati ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat i Luka Bogdan, zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, a uvodni govor će održati dr.sc. Ivana Bilić s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu.
Nakon govora održat će se panel rasprava na kojoj će društveni poduzetnici podijeliti svoja iskustva.

Pozivom „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I“ financirat će se postojeći društveni poduzetnici, kao i pravni subjekti koji svoje poslovanje tek žele započeti po načelima društvenog poslovanja. Društveno poslovanje je inovativan i kreativan poduzetnički model rješavanja ekonomskih, društvenih i ekoloških pitanja koji potiče zapošljavanje, socijalno uključivanje i održivi razvoj. Uz to, osvrnut će se i na rezultate projekata financiranih u okviru prethodnog poziva na dostavu projektnih prijedloga „Poticanje društvenog poduzetništva“ u koje je uloženo 10.374.993,15 HRK

Najave