Ministar Pavić na Danu i noći na PMF-u

Kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić sudjelovao je danas na otvorenju manifestacije „Dan i noć na PMF-u“. Na otvorenju su uz ministra sudjelovali i rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tome Antičić i predsjednica saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Vesna Bedeković. Čestitajući dekanici fakulteta Aleksandri Čižmešiji, ministar je izrazio zadovoljstvo da Prirodoslovno-matematički fakultet uz to što studentima pruža kvalitetno obrazovanje radi na popularizaciji znanosti i predstavljaju znanstvenih rezultata. Ministar je najavio skorašnju objavu natječaja iz Europskog socijalnog fonda vrijednog oko 100 milijuna kuna za popularizaciju znanosti i stvaranje profesije popularizatora znanosti.

DSC_7575

Govoreći o predsjedanju Republike Hrvatske Vijećem EU-a istaknuo je da će u formatu EPSCO vijeća jedan od glavnih prioriteta biti upskilling i reskilling odnosno cjeloživotno obrazovanje. Napomenuo je i da samo 3% hrvatskih građana uključeno u neki vid cjeloživotnog obrazovanja, stoga će cilj biti promovirati cjeloživotno obrazovanje „od vrtića do doktorata“.

DSC_7764

Uz to, ministar je podsjetio na 17.000 STEM stipendija za koje su sredstva osigurana iz Europskog socijalnog fonda te najavio još jedan projekt u okviru kojeg će hrvatski znanstvenici u ljeto 2020. sudjelovati na edukaciji o poduzetništvu na Cambridgeu.

Pisane vijesti