Ministri Pavić i Cappelli na Danima poslova u turizmu u Zagrebu

Ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić i ministar turizma Gari Cappelli obići će, u petak, 25. siječnja u 11.00 sati, „Dane poslova u turizmu“ na Zagrebačkom Velesajmu – Kongresna dvorana (mala dvorana).

U pratnji ministra Pavića bit će ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar te zamjenica ravnatelja Marina Nekić.

Dani poslova u turizmu zajednički su projekt Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ministarstva turizma, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca te Udruge poslodavaca u hotelijerstvu koji već treću godinu zaredom okuplja brojne poslodavce iz turističkog sektora i nezaposlene zainteresirane za rad u turističkoj sezoni.

Cilj događaja je u izravnoj komunikaciji omogućiti povezivanje poslodavaca i nezaposlenih koji na jednom mjestu mogu dobiti sve informacije o mogućnostima za zapošljavanje i razvoj karijere u turizmu.  Kao i prethodnih godina, Hrvatski zavod za zapošljavanje uoči Dana poslova u turizmu, proveo je anketu među svim nezaposlenima o spremnosti za rad u turističkoj sezoni.

Više od 20 tisuća nezaposlenih izrazilo je spremnost za rad te su pozvani da se na Danima poslova u turizmu izravno informiraju o otvorenim radnim mjestima. Prvi ovogodišnji Dani poslova u turizmu održani su 18. siječnja u Osijeku, a nakon Zagreba završna manifestacija održat će se u Splitu, 1. veljače.

Pisane vijesti