Na 139. sjednici Vlade usvojeni prijedlozi uredbi o osnivanju Centara za profesionalnu rehabilitaciju u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku

U Banskim dvorima održana je 139. sjednica Vlade na kojoj su usvojeni prijedlozi uredbi o osnivanju Centara za profesionalnu rehabilitaciju u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku sukladno Zakonu o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom usvojenom u svibnju prošle godine.

Obrazlažući prijedloge ministar Pavić kazao je da su do sada Centri za profesionalnu rehabilitaciju bili u suvlasništvu Zagreba, Rijeke, Splita i Osječko-baranjske županije te države, a da ovime centri osnivaju pod upravom države, odnosno da osnivačka prava preuzima Republike Hrvatska.

Izmjenama zakona, pojasnio je ministar, proširena je mogućnost korištenja sredstava koje se prikupljaju od naknada za zapošljavanje osoba s invaliditetom po kvotnom principu, za jačanje Centara za profesionalnu rehabilitaciju. Nadodao je da se godišnje od tzv. kvotnog zapošljavanja prikupi oko 190 milijuna kuna.

„Ovim uredbama jačat ćemo djelovanje Centara za profesionalnu rehabilitaciju na način da će se osobama s invaliditetom omogućiti bolja usluga profesionalne rehabilitacije te integracije na tržište rada. Ovo je još jedan od programa koje Vlada radi kako bi osobe s invaliditetom imale bolju uslugu u vidu integracije na tržište rada“, izjavio je ministar. Prijedloge uredbi možete pronaći na poveznici.

Foto: Vlada Republike Hrvatske  

Pisane vijesti