Ministar Pavić na svečanom potpisivanju prvih pet ugovora u okviru programa „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja

Ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić sudjelovao je danas na svečanom potpisivanju i dodjeli prvih pet ugovora za program „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“. Program poznat pod nazivom „Vrtići za skladniji život“ vrijedan je 300 milijuna kuna, a financira se sredstvima Europskog socijalnog fonda.
U uvodnom obraćanju ministar Pavić istaknuo je da je iskazan velik interes za program koji će omogućiti produljen rad vrtića diljem Hrvatske, da je vrijednost danas potpisanih ugovora oko 13 milijuna kuna te najavio da će do rujna biti potpisano još 25 ugovora vrijednih oko 139 milijuna kuna.
 DSC_5742
„Europski socijalni fond ima 13 milijardi kuna na raspolaganju, četiri prioriteta: socijalna inkluzija, zapošljavanje, obrazovanje i dobro upravljanje. Vjerujemo da će ovaj natječaj polučiti još bolji odaziv i da ćemo iskoristiti sva sredstva“, kazao je ministar.
Ministar je pojasnio da će se provedbom ovog programa omogućiti produljeni rad vrtića, ali i nova zapošljavanja odgojitelja, pedagoga, psihologa i pomoćnog osoblja.
 DSC_5760
„Ovakvi programi dokaz su da Vlada promišlja o demografiji i da idemo u skladu s trendovima Europske unije po pitanju direktive za usklađivanje poslovnog i privatnog života“ , zaključio je ministar Pavić.

Uz ministra Pavića na svečanoj dodjeli ugovora sudjelovala je i ministrica za  demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, državne tajnice Katarina Ivanković Knežević i Margareta Mađerić te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.


Stranica