DODJELOM NAGRADA - OBILJEŽEN SVJETSKI DAN PODUZETNICA

Hrvatska udruga poslovnih žena KRUG obilježila je Svjetski dan poduzetnica. Ministrica Šikić dodijelila je nagradu poduzetnici u domeni socijalnog poduzetništva.

Na fotografiji nagrađene (D-L) Vesna Grubešić, Katica Hauptfeld, Irena Orlović.

ZAGREB - Hrvatska udruga poslovnih žena KRUG obilježila je Svjetski dan poduzetnica, prigodom čega su dodijeljene godišnje nagrade najuspješnijoj poduzetnici, managerici i poduzetnici u domeni socijalnog poduzetništva. Na svečanosti bio je Marko Jurčić, savjetnik Predsjednice za gospodarstvo i njezin izaslanik, ministrica rada i mirovinskog sustava Nada Šikić, izaslanica premijera, ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić i zamjenica ministra poduzetništva Ana Mandac.

HINA Fotografije, na fotografiji osnivačice KRUG-a (L-D) Antonija Cvetković, Marija Šola, Zrinka Marović. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Poduzetnicom godine proglašena je Vesna Grubešić osnivačica obiteljskog obrta za preradu kravljeg i ovčjeg mlijeka i mliječnih proizvoda iz Marčane u Istri.

Poduzetnica u kategoriji socijalnog poduzetništva je Irena Orlović koja je kao roditelj djeteta s poteškoćama u razvoju, uvidjevši da u Hrvatskoj nedostaje literature koja bi pomagala roditeljima u sličnoj situaciji, okupila stručni tim i pokrenula izdavačku kuću "Harfa".

Menadžerica godine je Katica Hauptfeld, osnivačica i direktorica turističke agencije "Katarina line" d.o.o. iz Opatije koja godišnje s 50 brodova organizira krstarenje Jadranom za više od 35.000 turista.

“Osobita mi je čast što u ovoj prigodi mogu uručiti priznanje najboljoj poduzetnici upravo iz područja društvenog poduzetništva i na taj način doprinijeti njegovom širenju i jačanju. Socijalno poduzetništvo stvara društvenu vrijednost potičući sve dionike društva na međusobnu toleranciju, poštivanje i solidarnost, u radnu sredinu i tržište rada uključuje osobe s posebnim potrebama i one slabijeg imovinskog statusa ili se brine o zaštiti okoliša i prirode. Prema projekcijama društveno poduzetništvo u Hrvatskoj može generirati i do 90.000 novih radnih mjesta. Takvu priliku za zadržavanje mladih obrazovanih ljudi u domovini ne želimo propustiti te smo osigurali potpore iz Europskog socijalnog fonda. Trenutno smo pripremili dva velika projekta. Jedan je vezan uz promicanje i poticanje socijalnog poduzetništva, a drugi je usmjeren na razvoj društveno poduzetničkih pothvata. Upravo u ovakvoj strategiji implementacije drukčijeg modela gospodarskog razvoja veliku ulogu imaju poslovne žene i poduzetnice.” – izjavila je ministrica Šikić.

HINA Fotografije, foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

 

HINA Fotografije, na fotografiji predsjednica KRUG-a Sofija Šmitran. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

HINA Fotografije, na fotografiji (L-D) Marko Jurčić, Sofija Šmitran, Vesna Grubešić, Katica Hauptfeld, Nada Šikić, Bernardica Juretić, Irena Orlović. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd



Stranica