Dodijeljeno priznanje „Zvone“ odgajateljima u sustavu alternativne skrbi za djecu

U petak, 26. travnja 2024. održana je treća dodjela Priznanja "Zvone", priznanja koja se dodjeljuje odgajateljima u sustavu alternativne skrbi za djecu u znak zahvalnosti, prepoznavanja i vrednovanja njihovog doprinosa životima djece i mladih s iskustvom života u domovima socijalne skrbi i drugih pružatelja socijalnih usluga za djecu. 
 
Prijedloge za dodjelu Priznanja „Zvone“ podnose djeca, mlade osobe ili odrasle osobe s iskustvom života u skrbi koji opisuju kakav su utjecaj na njihove živote imali odgajatelji i iz kojih razloga zaslužuju dobiti Priznanje.

U 2024. godini nominirano je 25 odgajatelja, a ovogodišnje Priznanje „Zvone“ dobio je Marinko Pleskina, odgajatelj Centar za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor.

Dodjela priznanja održana je pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne skrbi i Pravobraniteljice za djecu.

Ministarstvo čestita svim nominiranim odgajateljima, a posebice ovogodišnjem dobitniku, te iskreno zahvaljuje svim odgajateljima u sustavu socijalne skrbi za predanost u svom radu s djecom.

Pisane vijesti