Čestitka ministra Marina Piletića povodom Međunarodnog praznika rada

Poštovane građanke i građani Republike Hrvatske,
 
svima želim sretan Međunarodni praznik rada i blagdan sv. Josipa Radnika, uz zahvalu radnicama i radnicima koji svojim trudom i zalaganjem doprinose razvoju našeg društva!

Svjesni izazova suvremenog tržišta rada u proteklom razdoblju bilježimo pozitivne pomake na području radničkih prava, ali i tržišta rada.

Izmijenili smo Zakon o radu, uveli potpuno novi Zakon o suzbijanju neprijavljenog rada, uredili rad putem digitalnih radnih platformi, prvi put od osamostaljenja Republike Hrvatske broj nezaposlenih pao je ispod 100 tisuća, a sada i drugi put - u travnju 2024. godine. Bilježimo rekordno visoku zaposlenost, a sveobuhvatnom reformom povećali smo plaće za više od 244 tisuće zaposlenih u javnim i državnoj službi.

Vlada RH nastavlja kreirati i provoditi sve potrebne politike i mjere kako bi tržište rada ostalo stabilno i u narednom razdoblju.

Također, na današnji dan, obilježavanjem 29. godišnjice vojno-redarstvene operacije „Bljesak“, prisjećamo se branitelja koji su 1995. godine oslobodili područje zapadne Slavonije i svih onih koji su svoj život dali za Republiku Hrvatsku.

Pisane vijesti