Ministar Piletić u radnom posjetu Centru za pružanje usluga u zajednici Ivanec

U ponedjeljak, 29. travnja 2024. ministar Marin Piletić, u pratnji državne tajnice Margarete Mađerić, državne tajnice Marije Pletikose i župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka, obišao je obnovljenu zgradu Centra za pružanje usluga u zajednici Ivanec, koji će iduće godine obilježiti sto godina postojanja. 

Centar za pružanje usluga u zajednici Ivanec, uz korisničku skupinu djece s problemima u ponašanju, svoje će usluge od sada pružati i djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a planira se i daljnji razvoj socijalnih usluga, što će biti od velikog značaja za područje Varaždinske i susjednih županija.

Novi objekt Centra ima kapacitet za smještaj 40 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi od 3. godine života, koja će biti smještena u odjele za djecu od 3 do 7 godina i za djecu od 7 godina na dalje.

Ministar Piletić istaknuo je kako je proširenje smještajnih kapaciteta izraz predanosti da svako dijete ima siguran i poticajan dom te da će nastavak širenja mreže socijalnih usluga i smještajnih kapaciteta za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi svakako biti jedan od prioriteta nove Vlade.

U takozvanom „centralnom objektu“ Centra sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike provedena je obnova i uređenje za što je ukupno utrošeno gotovo milijun eura, dok je za nabavu opreme i namještaja osiguran iznos od gotovo 80 tisuća eura.
 

Pisane vijesti