Stručni radni sastanak predstavnica Ministarstva s partnerima Erasmus+ Atollo projekta u Reykjaviku, Island

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike uključeno je kao partner u Erasmus+ Atollo projekt "Izgradnja digitalnog obrazovnog okruženja za učenike s teškoćama u razvoju“ zajedno s ostalim partnerima iz Hrvatske, Austrije, Njemačke, Islanda, Norveške, Irske, Bugarske i Australije.

U okviru Atollo projekta održan je stručni radni sastanak projektnih partnera na Sveučilištu u Reykjaviku od 10. do 12. travnja 2024.

Tijekom provedbe sastanka prezentirani su primjeri dobre prakse iz zemalja partnera pružajući uvide u primjenu digitalnog obrazovanja za učenike s teškoćama u razvoju te posjećene škole za djecu s teškoćama u razvoju na Islandu. Također su predstavljeni pojedini kurikulumi partnerskih zemalja temeljem kojih će se pristupiti izradi okvira za kreiranje digitalnih obrazovnih sadržaja za djecu s teškoćama u razvoju.

Atollo projekt, koji će trajati 32 mjeseca, ima za cilj osnažiti učenike s teškoćama u razvoju razvijanjem inovativnih, inkluzivnih digitalnih obrazovnih materijala i alata prilagođenih jedinstvenim potrebama učenika te jačanja kapaciteta učitelja/stručnih radnika za učinkovito korištenje digitalnih obrazovnih materijala u nastavi.

Inovativni pristup projekta uz stvaranje digitalnog obrazovnog sadržaja, odnosi se i na uspostavljanje održive mreže dionika posvećenih promicanju inkluzivnog obrazovanja te predstavlja značajan korak naprijed u nastojanju da se osigura jednak pristup obrazovanju za sve učenike, bez obzira na njihove sposobnosti.

Pisane vijesti