Obilježavanje Svjetskog dana socijalnog rada

U povodu obilježavanja Svjetskog dana socijalnog rada ministar Marin Piletić sudjelovao je na konferenciji u organizaciji Hrvatske udruge socijalnih radnika.

Tom prilikom ministar Piletić istaknuo je kako su socijalni radnici često glas onih koji su marginalizirani, zanemareni i ponekad isključeni iz društva. Dodao je kako njihov rad ne samo da mijenja pojedinačne sudbine, već i doprinosi stvaranju pravednijeg i inkluzivnijeg društva.

Upravo kako bi se odgovorilo na svakodnevne izazove i stručne radnike pripremilo na što adekvatniji odgovor i pomoć krajnjim korisnicima, s radom je počela Akademija socijalne skrbi - ustanova koja će provoditi programe cjeloživotnog usavršavanja za stručnjake iz sustava.

„Posebno je važno da edukacije budu kvalitetne i sveobuhvatne te da omogućavaju prijenos znanja u praksu. Cjeloživotno učenje i obrazovanje u sustavu socijalne skrbi od iznimne je važnosti kako za sustav i stručnjake tako i za naše korisnike“, dodao je ministar Piletić.

Svim socijalnim radnicima i stručnjacima sustava ministar Piletić zahvalio je na predanom, uspješnom i kvalitetnom radu i afirmaciji djelatnosti socijalnog rada.

„Samo kroz zajedničku predanost unaprjeđenju našeg sustava, možemo zajedno graditi bolje sutra za sve. Neka nam ovaj Svjetski dan socijalnog rada bude podsjetnik da svaki doprinos, ma kako mali, može napraviti razliku u životima drugih“, zaključio je.

Pisane vijesti