Ministar Marin Piletić primio u nastupni posjet veleposlanicu Sjedinjenih Američkih Država u RH Nathalie Rayes

Ministar Marin Piletić primio je u utorak, 13. veljače u nastupni posjet veleposlanicu Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Nathalie Rayes.
 
Ministar je izrazio dobrodošlicu veleposlanici u Republiku Hrvatsku i poželio uspjeh u daljnjem radu.
 
Veleposlanica i ministar su istaknuli dosadašnju dobru suradnju dviju država u različitim područjima te izrazili želju za nastavkom iste.
 
Tijekom razgovora ministar je veleposlanici ukratko predstavio aktualne trendove na hrvatskom tržištu rada te aktivnosti koje je Ministarstvo provodilo u prethodnom razdoblju, posebno se osvrnuvši na Zakon o osobnoj asistenciji i Zakon o inkluzivnom dodatku.
 
Također je naglasio i reformu sustava plaća u državnim i javnim službama kojom će se značajno povećati plaće za više od 244 tisuće zaposlenika.
 
Ministar i veleposlanica su razmijenili informacije o migracijskim trendovima i dolasku strane radne snage u Republiku Hrvatsku kao i o mjerama koje provodimo kako bismo potaknuli povratak iseljenika.
 
Veleposlanica je istaknula kako je upoznata s razvojem gaming industrije u Novskoj te smatra kako je to odličan primjer razvoja i revitalizacije koji može poslužiti kao uzor drugim gradovima.
 
Veleposlanica je završno istaknula kako postoje mnoga područja u kojima možemo jačati daljnju suradnju i da nam američka strana stoji na raspolaganju za razmjenu iskustava i dobre prakse.
 

Pisane vijesti