Ministar Marin Piletić uručio Državnu nagradu za volontiranje u 2023. godini

U srijedu, 20. prosinca 2023. godine, na svečanoj sjednici Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva ministar Marin Piletić dodijelio je Državnu nagradu za volontiranje u 2023. godini.  
 
Republika Hrvatska državnu nagrada za volontiranje dodjeljuje od 2007. godine i najviše je priznanje za volontiranje i doprinos promicanju volonterstva.

Državna nagrada za volontiranje u 2023. godini dodijeljena je gospođi Ivoni Rendulić iz Ogulina u kategoriji volonter/volonterka, gospođi Sari Terzić iz Zagreba u kategoriji koordinator / koordinatorica volontera i Udruzi Depaul Hrvatska iz Rijeke u kategoriji organizator volontiranja.

Ministar Piletić zahvalio je svim volonterima / volonterkama, koordinatorima / koordinatoricama volontera i organizatorima volontiranja koji nesebično ulažu svoje vrijeme i trud kako bi poboljšali kvalitetu života drugih. Naglasio je i kako u prošloj godini bilježimo povećanje broja podnositelja izvješća u statusu organizatora volontiranja za 7 posto te ih je sada više od 1.700. Oni su prošle godine okupili više od 63 tisuće volontera, a vrijedni pojedinci izdvojili su impresivnih tri milijuna i 200 tisuća sati volonterskog rada.

Odabirom dobitnika Nacionalni odbor za razvoj volonterstva izdvojio je pojedince i organizacije koji su se u području volontiranja i organiziranja volontiranja najviše istaknuli i pridonijele općoj dobrobiti te razvoju i priznanju volonterstva u Republici Hrvatskoj.
 

Pisane vijesti