Ministar Marin Piletić potpisao Sporazum o sufinanciranju izgradnje građevine OŠ Milana Amruša

Ministar Marin Piletić u utorak, 21. studenog 2023. potpisao je Sporazum o sufinanciranju izgradnje građevine Osnovne škole Milana Amruša u Slavonskom Brodu, zajedno s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Brodsko-posavskom županijom i Gradom Slavonski Brod.

Sporazum, vrijedan 7,8 milijuna eura, sklopljen je ciljem osiguravanja rane razvojne i psihosocijalne podrške podrške za djecu s teškoćama u razvoju te pružanje socijalnih usluga boravka za odrasle osobe s invaliditetom, a Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike osiguralo je iznos od 717.542,13 eura, odnosno 204.499,51 eura u ovoj godini, 441.288,41 eura u 2024. godini te 71.754,21 eura u 2025. godini. 

Ministar je naglasio kako je "sustav socijalne skrbi bitna karika u pružanju podrške u odrastanju te jedino zajedničkim snagama Vlada Republike Hrvatske, u suradnji s lokalnom i regionalnom samoupravom, može osigurati kvalitetno obrazovanje, ali i pružanje kvalitetnih i pravovremenih usluga za sve korisnike".

Novi školski kompleks, površine oko 4,500m2, omogućit će jednostavniju i kvalitetniju provedbu programa predviđenih za učenike, a zajedničke aktivnosti održavat će se u knjižnici s čitaonicom, dvorani, atriju i velikom dvorištu sa sportskim terenima. 
 

Pisane vijesti