Ministar Marin Piletić otvorio novu zgradu Obiteljskog centra u Koprivnici vrijednu više od 920 tisuća eura

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić otvorio je u Koprivnici novoizgrađenu zgradu Obiteljskog centra, Područne službe Koprivnica.

Ministar Piletić podsjetio je kako su Obiteljski centri novim Zakonom o socijalnoj skrbi izdvojeni od dotadašnjih centara za socijalnu skrb, danas Hrvatskog zavoda za socijalni rad, kao samostalna ustanova, s ciljem jačanja usluga za obitelji na razini lokalne zajednice.
Istaknuo je kako će u novoj zgradi Obiteljskog centra, žiteljima Koprivničkog kraja stručnjaci iz sustava socijalne skrbi pružati usluge savjetovanja i edukacije, ali i usluge psihosocijalnih tretmana radi prevencija nasilja u obitelji i obiteljske medijacije.

„Međusobnom suradnjom i koordinacijom ustanova socijalne skrbi, jačanjem rada stručnjaka i poboljšanjem kvalitete postupanja i pružanja usluga krajnjim korisnicima, želimo stvoriti sustav koji je otvoren promjenama“, naglasio je ministar Piletić.

Nova zgrada Obiteljskog centra u Koprivnici, vrijedna više od 920 tisuća eura, izgrađena je u sklopu projekta „Uspostava Podružnice obiteljskog centra Centra za socijalnu skrb Koprivnica kao podrška procesu deinstitucionalizacije “, od čega je više od 727 tisuća eura financirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Za građevinske radove rekonstrukcije zgrade osigurana su i dodatna sredstva iz državnog proračuna u iznosu više od 193 tisuće eura.

Uz ministra, svečanom otvorenju zgrade prisustvovali su i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, gradonačelnik grada Koprivnice Mišel Jakšić,  privremena ravnateljica Obiteljskog centra Ivana Šešo te ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ Melita Birčić.
 

Pisane vijesti