Čestitka ministra Marina Piletića povodom Međunarodnog praznika rada

Poštovane građanke i građani Republike Hrvatske,
 
u ime Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te u svoje osobno ime svima čestitam Međunarodni praznik rada!
 
Radnici diljem svijeta na današnji dan odaju poštovanje radnicima koji su 1886. godine svojom hrabrošću postavili temelje za pravednije i humanije uvjete rada, a čija nas hrabrost podsjeća da jedino uz socijalni dijalog, međusobno poštivanje i uvažavanje možemo ostvariti zajedničke ciljeve.

Ministarstvo rada nastavlja se angažirati i surađivati sa sindikatima, poslodavcima i drugim dionicima sa željom osiguravanja zaštite i zadovoljstva svih radnika.

Primjenom novog Zakona o radu, koji je na snagu stupio 1. siječnja ove godine, osigurava se kvalitetan i suvremeni pravni okvir koji jamči dostojanstvene uvjete za sve radnike, a tržište rada u Hrvatskoj postalo je konkurentnije, kompetentnije te u korak s vremenom i novim tehnologijama.

Tržište rada snažno se oporavlja, raste zaposlenost, kao i prosječna i minimalna plaća. Zakonom o suzbijanju neprijavljenog rada doprinosi se učinkovitoj borbi neprijavljenoga rada i očuvanju sigurnosti radnih mjesta. 

Ovom prigodom zahvaljujemo svim radnicama i radnicima različitih zanimanja koji svoj rad obavljaju predano, savjesno i na boljitak zajednice, sretan vam praznik rada!


Marin Piletić, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike



Pisane vijesti