Ministar Marin Piletić sudjelovao na obilježavanju 30. obljetnice osnutka Matice hrvatskih sindikata

Ministar Marin Piletić kao izaslanik predsjednika Vlade RH sudjelovao je na obilježavanju 30. obljetnice osnutka Matice Hrvatskih sindikata prilikom čega je izrazio zadovoljstvo što je Matica dugogodišnji dionik i partner Vladi Republike Hrvatske u različitim društvenim procesima.

„Sudjelovanjem u tripartitnom socijalnom dijalogu kroz Gospodarsko-socijalno vijeće, konstruktivnim raspravama i mnogobrojnim kvalitetnim prijedlozima, Matica hrvatskih sindikata utjecala je na donošenje brojnih strategija, zakonskih, podzakonskih i drugih dokumenata koji su značajni za prava radnika, ali i za sve hrvatske građane“, naglasio je ministar Piletić.

Istaknuo je kako je Matica kontinuiranim radom doprinijela izgradnji socijalnog partnerstva i unaprjeđenju socijalnog dijaloga, a kao socijalni partner Vlade i član GSV-a, aktivno sudjelovala u procesu oblikovanja javnih politika.

Naglasio je kako Vlada RH prepoznaje važnost socijalnog partnerstva, kojeg nastoji podržati riječima i konkretnim primjerima, socijalnim dijalogom, a posebice osluškivanjem potreba hrvatskih građana što pokazuje novi, četvrti paket mjera za ublažavanje učinaka inflacije i energetske krize, vrijedan milijardu i 700 milijuna eura.

Matica hrvatskih sindikata veličinom treća sindikalna središnjica u Republici Hrvatskoj okuplja 10 sindikata iz područja zdravstva, predškolskog odgoja, osnovnog i srednjeg školstva, znanosti i visokog obrazovanja, kulture, pravosuđa, djelatnosti mirovinskog osiguranja te državne službe.

Pisane vijesti