Svečano obilježen završetak obnove zgrade Doma za starije i nemoćne Sisak

Ministar Marin Piletić sudjelovao je na svečanosti završetka obnove zgrade Doma za starije i nemoćne osobe Sisak, u što je uloženo više od 1,3 milijuna eura (1.346.306,27 EUR / 10.143.744,56 KN).

Ministar Piletić istaknuo je da zbog usluga koje pruža, Dom ima nezamjenjivu ulogu u zajednici u prevenciji socijalne isključenosti starijih i nemoćnih građana.

Dom pruža usluge smještaja starijih osoba, smještaja za osobe oboljele od Alzheimerove demencije, usluge poludnevnog i cjelodnevnog boravka i pomoći u kući, a 240 korisnika uskoro će imati pristup svim potrebnim uslugama.
 
Naglasio je da je tijekom protekle dvije godine na području Sisačko-moslavačke županije uloženo je ukupno 12,8 milijuna eura u obnovu i sanaciju devet infrastrukturnih objekata sustava socijalne skrbi. Isplaćeno je i više od 17 milijuna eura materijalne potpore, a osigurana je i kontinuirana kontinuirana psihosocijalna pomoć i podrška obiteljima s djecom, udomiteljskim obiteljima, kao i stručnjacima ustanova socijalne skrbi.
 
Uz ministra Piletića i držanu tajnicu Mariju Pletikosu svečanosti su nazočili župan Ivan Celjak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivan Serdar i ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Sisak, Ružica Čakširan.

Pisane vijesti