Državni tajnik Ivan Vidiš sudjelovao na događanju "Povezanost demografskih politika i poslovnih praksi"

U Zagrebu je 7. studenoga 2022. godine održano događanje pod nazivom "Povezanost demografskih politika i poslovnih praksi", organizirano u okviru EU sufinanciranog projekta "Re-kreiraj posao i život za žene i muškarce" kojeg provodi Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike s partnerima Hrvatskom zajednicom županija i tvrtkom Spona Code.

Cilj ovog projekta je povećati osviještenost i utjecati na nejednaku podjelu odgovornosti unutar obitelji, kao i razvijanje fleksibilnijih radnih rješenja kojima će se omogućiti bolja usklađenost obiteljskog i poslovnog života te promicanje jednakih mogućnosti za žene i muškarce pri zaposlenju i na radnom mjestu.

Sudionike je u ime Ministarstva uvodno pozdravio državni tajnik Ivan Vidiš koji je istaknuo kako Hrvatska Vlada kontinuirano radi na unaprjeđenju zakonodavnog okvira, ali i kako nije dovoljno samo mijenjati zakonodavstvo, potrebno je i razumijevanje i potpora poslodavaca. Poslodavci su to i prepoznali, te je osviještenih poslodavaca koji kontinuirano rade na poboljšanju načina i uvjeta rada svojih zaposlenika, vodeći posebnu brigu o ravnoteži poslovnog i privatnog života sve više.

U sklopu događanja održana je i panel rasprava o novim zakonskim rješenjima i primjeni demografske politike u praksi na kojoj je, uz državnog tajnika Vidiša, sudjelovala i Željka Josić, državna tajnica u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade.

Tijekom rasprave državni tajnik najavio je izmjene i dopune Zakona o radu kojima će  se uvesti mogućnost  da radnik zatraži privremeni prelazak s punog na nepuno radno vrijeme, na rad od kuće ili prilagodbu radnog vremena radi usklađivanja radnih i obiteljskih obaveza te osobnih potreba, kao i pravo na neplaćeni dopust u ukupnom trajanju od pet radnih dana godišnje za pružanje skrbi članu uže obitelji.

Vrhunac događanja bila je svečana dodjela MAMFORCE standarda, znaka kvalitete odgovornih poslodavaca, koji se tvrtkama sudionicama u projektu dodjeljuje za njihovu osviještenost za potrebe zaposlenika u usklađivanju obiteljskog i poslovnog života.

Pisane vijesti