Pomoćnik ministra Dražen Opalić otvorio međunarodni stručno-znanstveni skup "Zaštita na radu i zaštita zdravlja" u Zadru

Pomoćnik ministra nadležan za rad i zaštitu na radu te predsjednik Nacionalnog vijeća za zaštitu na radu Dražen Opalić otvorio je u četvrtak, 22. rujna, 8. međunarodni stručno-znanstveni skup "Zaštita na radu i zaštita zdravlja" u Zadru prilikom čega je istaknuo važnost provedbe zaštite na radu i zaštite zdravlja na radu. 

Na stručnom skupu sudjelovalo je više od 250 stručnjaka zaštite na radu, zaštite od požara, liječnika specijalista medicine rada te stručnjaka zaštite od okoliša. 

Naglasio je kako je s ciljem unaprjeđenja sigurnosti i zaštite zdravlja radnika u Hrvatskoj Ministarstvo prošle godine izradilo prvi strateški dokument za područje zaštite na radu „Nacionalni plan za rad, zaštitu na radu i zapošljavanje od 2021. do 2027. godine“. Za financiranje dijela mjera i aktivnosti predviđenih Nacionalnim planom osigurano je više od 3,2 mil. eura iz Europskog socijalnog fonda plus.
 

Pisane vijesti