Obilježavanje Svjetskog humanitarnog dana 2021.

Svake godine 19. kolovoza, na Svjetski humanitarni dan okupljaju se svjetske humanitarne organizacije kako bi zajedno odale počast svim humanitarnim radnicima i onima koji su izgubili svoje živote u dobrotvornim misijama diljem svijeta. 

Ovogodišnja tema su neposredne posljedice klimatskih promjena i njihov utjecaj na ljude koji su najteže pogođeni prirodnim katastrofama.

Budući da je većina klimatskih kampanja usredotočena na usporavanje klimatskih promjena i osiguravanje budućnosti planeta, u povodu obilježavanja Svjetskog humanitarnog dana 2021. istaknut će se neposredne posljedice klimatske krize za one najugroženije, a njihove potrebe bit će na vrhu dnevnog reda na konferenciji UN-a o klimatskim promjenama u studenom.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike cijeni i podržava angažman svih dionika koji organiziraju prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći, kao i napore koje ulažu u prevenciju siromaštva i socijalne isključenosti socijalno osjetljivih skupina, poduzimajući aktivnosti koje su usmjerene na pomoć i podršku osobama u potrebi.

Obilježavanjem današnjeg dana želimo potaknuti i osvijestiti javnost o važnosti aktivne participacije u pomaganju ljudima pogođenih krizom. Svjedočili smo u protekloj 2020. godini potresima i pandemiji bolesti COVID-19 koja nas prati i danas te smo kao društvo uvidjeli kako je pružanje pomoći drugima u trenutcima krize najplemenitiji čin.

Foto: Pixabay
 

Pisane vijesti