Ministar Josip Aladrović u radnom posjetu Đakovu na uvodnoj konferenciji o izgradnji CZSS Đakovo

U Đakovu je u nazočnosti ministra Josipa Aladrovića održana uvodna konferencija o izgradnji Centra za socijalnu skrb u Đakovu, vrijednog 15,2 milijuna kuna.

Kako je istaknula ravnateljica tog centra Dubravka Petrović, riječ je o projektu vrijednom 15,2 milijuna kuna, od čega je nepovratno iz Europske unije 14,5 milijuna kuna. Razliku pokriva Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

"Centar sada djeluje u 300 metara četvornih, u kojemu radi 28 radnika od kojih je 21 stručni radnik. Završetak gradnje zgrade Centra najavljen je za lipanj 2023.", rekla je Petrović.

Gradnju Centra podupro je gradonačelnik Đakova i saborski zastupnik HDZ-a Marin Mandarić, koji je rekao da je Grad Đakovo partner u tom projektu za koji je darovao zemljište.

Na uvodnoj konferenciji bio je i osječko-baranjski župan Ivan Anušić, koji je najavio da će Dom za starije i nemoćne, čiji je osnivač županija, nakon što se centar iseli iz njegova suterena, proširiti svoje kapacitete.

Podsjetivši s pijetetom na tragediju koja se prije dvije godine dogodila u Centru za socijalnu skrb u Đakovu, gdje je ubijeno dvoje njegovih djelatnika, te na tragediju iz Nove Gradiške, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović istaknuo je Akcijski plan za unaprjeđenje rada u sustavu socijalne skrbi. 

"Unapređenje se odnosi na infrastrukturu kao i zapošljavanje stručnog kadra za kojim se sada osjeća deficit. Prvi korak po tom pitanju već je napravljen zapošljavanjem više od 200 djelatnika iz domene socijalne skrbi", rekao je.

Aladrović je poslije bio na uvodnoj konferenciji programa "Zaželi - Svi zajedno II" u sklopu kojeg je Grad Đakovo uz pomoć novca iz Europskoga socijalnog fonda zaposlio 53 žene koje se skrbe za 318 starijih i nemoćnih osoba. Projekt je vrijedan 4,8 milijuna kuna i 100 posto je financiran iz tog fonda. 

Izvor: HINA
Foto: Osječko-baranjska županija 

Pisane vijesti