Prihvaćen prijedlog zaključka o produženju mjere Potpora za očuvanje radnih mjesta za travanj 2021.

Na 50. sjednici Vlade RH, u četvrtak 25. ožujka 2021., prihvaćen je Prijedlog zaključka o produženju mjere Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19) i posljedicama katastrofe uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije za travanj 2021.

Očuvanje radnih mjesta i nadalje će biti prioritet gospodarskog razvoja i oporavka i to putem Potpore za očuvanje radnih mjesta. Stoga će se omogućiti nastavak korištenja ove mjere i za travanj 2021. kako bi se očuvala radna mjesta radnika, spriječio njihov ulazak u nezaposlenost te održala aktivnost poslovnih subjekata.

Za provedbu ove mjere u 2021. godini osigurano je 2,2 milijarde kuna te se procjenjuje da će mjeru za travanj 2021. godine koristiti oko 30 tisuća poslodavaca za oko 120 tisuća radnika.

Do sada je potporama za očuvanje radnih mjesta obuhvaćeno više od 680 tisuća radnika i više od 111 tisuća poslodavaca, a od nastupanja posebnih okolnosti do danas za ove potpore je Hrvatski zavod za zapošljavanje isplatilo više od 9,4 milijarde kuna.

Prihvaćanjem ovog prijedloga zadužuje se Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje da donese Odluku o produženju mjere Potpora za očuvanje radnih mjesta za travanj 2021.

Podsjećamo, Upravno vijeće HZZ-a 23. ožujka 2021., donijelo je odluku o izmjenama uvjeta korištenja mjere Potpora za očuvanje radnih mjesta za ožujak 2021.

Izmjena se odnosi na skupinu poslodavaca kod kojih je od strane nadležnih tijela utvrđeno kršenje Odluka Stožera civilne zaštite (nacionalnog, županijskog, jedinica lokalne samouprave) slijedom čega će im biti onemogućeno korištenje potpore.

Više informacija o mjeri Potpora očuvanja radnih mjesta.

Pisane vijesti