Održana 3. sjednica Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe

Danas je održana 3. sjednica Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe putem videokonferencije.

Na sjednici je usvojen zapisnik s 2. sjednice Nacionalnog vijeća, a predstavnica Ministarstva zdravstva izvijestila je članove o organizaciji i primjeni cijepljenja protiv bolesti COVID-19.

Predstavnici Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji socijalne politike upoznali su članove s rezultatima istraživanja o potrebama starijih osoba za uslugama iz sustava socijalne skrbi te informirali o Nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o volonterstvu.

Također, predstavnik Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje informirao je članove Nacionalnog vijeća o provedbi Zakona o nacionalnoj naknadi za starije osobe te su članovi obavješteni o dosadašnjem tijeku pregovora o isplati tzv. Covid dodatka umirovljenicima.

Na sjednici Nacionalnog vijeća sudjelovali su državna tajnica Majda Burić, ravnateljica Uprave za mirovinski sustav Melita Čičak, predsjednica Nacionalnog vijeća i Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasna A. Petrović, predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske Višnja Fortuna,  predstavnici Matice umirovljenika Hrvatske i Sindikata umirovljenika Hrvatske, Ministarstva financija, Ministarstva zdravstva, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Pisane vijesti