Održana prva sjednica Nacionalnog upravljačkog odbora, upravljačkog tijela programa “Faza III: Testiranje Jamstva za svako dijete u Hrvatskoj”

U četvrtak, 18. veljače, održana je prva sjednica Nacionalnog upravljačkog odbora, tijela koje je glavno upravljačko tijelo Programa “Faza III: Testiranje Jamstva za svako dijete u Hrvatskoj”.

Na prvoj sjednici Nacionalnog upravljačkog odbora članovi su raspravljali o sastavnicama, ciljevima i dosadašnjim iskustvima provedbe Programa, kao i ključnim izazovima i mogućnostima za Hrvatsku.
„Samo zajedničkim, međuresornim pristupom, možemo garantirati kvalitetnu provedba Programa, a kroz uspješnu suradnju jamčiti za dobrobit onih najmlađih kako bi im osigurali uvjeti za pravilan rast i razvoj te sigurno djetinjstvo“, naglasila je državna tajnica Mađerić.

Predstojnica Ureda UNICEF-a Regina M. Castillo prilikom obraćanja istaknula je kako: „Odbor ima važnu ulogu u uspjehu Programa, a uloga članova je zagovarati i osigurati međusektorsku suradnju na lokalnoj i nacionalnoj razini s obzirom na multidimenzionalnost siromaštva i isključenosti djece.“ 

Nacionalnim upravljačkim odborom predsjedaju predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Regina M. Castillo i državna tajnica Margareta Mađerić, a uloga mu je nadzor programa i strateški savjeti, promicanje programa te podrška za ostvarivanje učinka programa.



Izvor: UNICEF Hrvatska

Pisane vijesti