Održana 227. tematska sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, 10. rujna 2020. godine održana je 227. tematska sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća na kojoj je usvojen zapisnik s 226. sjednice, imenovani su dopredsjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća Mladen Novosel iz Saveza samostalnih sindikata hrvatske i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.

Državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova Žarko Katić održao je izlaganje o Nacrtu prijedloga zakona o strancima prilikom kojeg je predstavio mogućnost ukidanja kvota za strane radnike i uvođenja testa tržišta rada.

Potreba dodatnog sastanka kako bi se mišljenja oko Nacrta prijedloga zakona o strancima usuglasila sa svih uključenih strana zaključak je Vijeća na tematskoj sjednici.

Također, po završetku sjednice najavljen je konzultativni sastanak sa socijalnim partnerima vezan uz izmjene Zakona o radu.

Na sjednici su sudjelovali uz, predsjednika Gospodarsko-socijalnog vijeća Ivana Mišetića, predstavnici Vlade RH, predstavnici sindikalnih središnjica i predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca.

Pisane vijesti