Ministar Ćorić sudjelovao na svečanosti povodom otvorenja Dana otvorenih vrata udruga

ZAGREB – U Hrvatskoj glazbenoj akademiju u Zagrebu jučer su u organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske svečano otvoreni Dani otvorenih vrata udruga.

Sedmu godinu po redu udruge širom Hrvatske otvorit će od 25. do 27. svibnja 2017. vrata građanima kako bi im približili svoje programe i aktivnosti. Dani otvorenih vrata udruga prilika su da se dodatno osnaži solidarnost i povjerenje u lokalnim zajednicama i podsjeti na važnu ulogu koju udruge imaju u povezivanju građana u rješavanju problema i stvaranju mreža uzajamne podrške. Građani će moći sudjelovati u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama te upoznavanju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama.

Na svečanom otvorenju uz predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića sudjelovao je i ministar rada i mirovinskoga sustava dr. sc. Tomislav Ćorić sa suradnicima.

PC5A5195

Tijekom otvorenja ministar Ćorić svečano je dodijelio ugovore u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“. Za 28 organizacija civilnog društva uručeni su ugovori u vrijednosti nešto većoj od 25 milijuna kuna koja za cilj imaju unapređenje volonterstva u Republici Hrvatskoj povećanjem broja kvalitetnih volonterskih programa i programa školskog volontiranja.

PC5A5255

Tijekom svog obraćanja ministar Ćorić je istaknuo kako Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Upravljačko tijelo Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020., u skladu sa svojim nadležnostima, nastoji korištenjem sredstava Europskog socijalnog fonda doprinijeti jačanju kapaciteta organizacija civilnog društva u pružanju usluga od općeg interesa.

PC5A5422

„Sinergijski pristup svih društvenih dionika i jako civilno društvo karakteristike su suvremenih društava i dio su europske tradicije. Na tom tragu je i alokacija za specifični cilj - Razvijanje kapaciteta organizacija civilnog društva, osobito udruga i socijalnih partnera te jačanje civilnog i socijalnog dijaloga radi boljeg upravljanja koja iznosi nešto više od 600.000.000,00 kn.“ – dodao je ministar te svim dobitnicima poželio sreću u provedbi projekata.

PC5A5436

Više informacija dostupno je OVDJE.