9. SAJAM POSLOVA U SLAVONSKOM BRODU I 23. OBLJETNICA BRODSKO POSAVSKE ŽUPANIJE

U sportskoj dvorani Brod u Slavonskom Brodu, ministrica rada i mirovinskoga sustava dr. sc. Nada Šikić svečano je otvorila 9. Sajam poslova koji je održan u petak 15. travnja 2016. godine.

Sajam je organiziran pod pokroviteljstvom grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije, sudjelovalo je 45 izlagača sa svojim izložbenim štandovima, a Sajam je posjetilo oko tisuću posjetitelja.

Sajam poslova bio je namijenjen obrazovnim ustanovama, udrugama, nezaposlenim osobama, studentima, učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola i poslodavcima te svima ostalima koji su se željeli upoznati sa stanjem na tržištu rada Brodsko-posavske županije.

U okviru Sajma poslova obilježen je i Europski dan poslodavaca u sklopu kojeg je organiziran i okrugli stol na temu „I mi možemo i hoćemo raditi!“ s naglaskom na dugotrajno nezaposlene osobe i osobe starije od 50 godina.

„U ovom trenutku imamo veliki broj nezaposlenih, ali i veliki broj poslodavaca koji traže radnike. Mi ćemo se potruditi da sustavom cjeloživotnog obrazovanja te programima dokvalifikacije i prekvalifikacije pripremimo radnike za nove tehnologije i nova tržišta rada.

Kada je u pitanju zapošljavanje osoba s invaliditetom, treba reći kako se poslodavci pridržavaju kvota zapošljavanja osoba s invaliditetom. Moram primijetiti kako smo postali društvo koje uvažava sve različitosti, a osobe s invaliditetom su dobrodošle  na tržište rada jer su osposobljeni za veliki broj znanja i vještina i veliki broj poslodavaca je prepoznao njihove kvalitete“ tom prigodom, između ostalog, izjavila je Nada Šikić, ministrica rada i mirovinskoga sustava.

Istog dana ministrica je prisustvovala obilježavanju 23. obljetnice Brodsko-posavske županije. Tom prigodom je u dvorani Glazbene škole u Slavonskom Brodu održana Svečana sjednica županijske skupštine.