Poziv za prijavu dvogodišnjih programa usmjerenih smanjenju i prevenciji socijalne isključenosti te socijalnom uključivanju i integraciji socijalno osjetljivih skupina za 2021. i 2022. godinu

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike poziva udruge usmjerene radu sa socijalno osjetljivim, ranjivim i marginaliziranim skupinama, osobama s odobrenom međunarodnom zaštitom, bivšim zatvorenicima te one usmjerene radu sa beskućnicima, da se prijave za financijsku potporu programima koji pridonose socijalnoj uključenosti navedenih skupina sukladno sljedećim prioritetnim područjima:
 
  1. Programi usmjereni smanjenju socijalne isključenosti pripadnika romske zajednice,
  2. Programi usmjereni pružanju podrške u integraciji u zajednicu osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom,
  3. Programi usmjereni beskućnicima,
  4. Programi usmjereni osiguranju smještaja bivšim zatvorenicima
 
Za provedbu Poziva ukupno je osigurano 2.300.000,00 kuna godišnje a sve bitne informacije o samom Pozivu i uvjetima prijave, možete pronaći u Uputama za prijavitelje koje su sastavni dio natječajne dokumentacije objavljene u sklopu ovog Poziva.

Rok za prijavu: 6. svibnja 2021. godine



16. kolovoza 2021.

Odluka o raspodjeli financijskih sredstava za provedbu prve godine programa socijalna isključenost za 2021 i 2022 godinu
 

28. travnja 2021. - U skladu s člankom 12, stavak 2, Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge (NN 26/15, 37/21, Verzija 2/2), Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike objavljuje izmjenu natječajne dokumentacije Poziva za prijavu dvogodišnjih programa usmjerenih smanjenju i prevenciji socijalne isključenosti te socijalnom uključivanju i integraciji socijalno osjetljivih skupina za 2021. i 2022. godinu , i to Uputa za prijavitelje i teksta Poziva, na način da se mijenja opis prioritetnog područja 4. Programi usmjereni osiguranju smještaja bivšim zatvorenicima i sada glasi:
 
  • provođenjem programa cilj je osigurati smještaj bivšim zatvorenicima koje uputi centar za socijalnu skrb
 

Datum objave: 29. travnja 2021.

Izbor najčešćih pitanja i odgovora vezanih uz prijavu na Poziv
 

Datum objave: 20. srpnja 2021.
 
Objava privremenih rezultata Poziva